Nova definicija stila

Ljeta 1947.godine, sasvim obično druženje na plaži na jugu Francuske biće pokazatelj da se velike stvari dešavaju neplanirano i potpuno neočekivano. ''Plavo nebo je moje prvo umjetničko djelo'' riječi su umjetnika po imenu Yves Klein kog je kritičar New Yorker-a Peter Schjeldahl 2010e opisao kao poslednjeg Francuskog umjetnika koji je ostvario veliki međunarodni uticaj. To je učinio svojim nadahnućem i predanošću moći boja: zlatna, roza, ali iznad svega plava! Njegova predanost toj boji bila je toliko velika da je 1960. godine patentirao nijansu plave koju je nazvao Klein Blue. Smatrao je da ta boja ima kvalitet nalik čistom prostoru i povezivao je sa nematerijalnim vrijednostima izvan onoga što se može vidjeti ili dotaknuti. 

Huawei je uvidio nevjerovatne mogućnosti ove boje i upravo nijansa IKB (International Klein Blue) upotrijebljena je pri izradi novog P20 Lite modela. Sami dizajn ovog pametnog telefona je područje na kojem je Huawei uložio veliki dio truda i to je odmah primijetno. Huawei P20 Lite kao jedan od svojih najjačih aduta ima dizajn i opši utisak u ruci, ne izgleda kao nijedan njihov model dosad, a najviše nalikuje premium momcima s kojim dijeli oznaku P20. Zahvaljujući materijalu od kog je napravljen i načinu na koji se presijava, ovaj telefon se ističe iz mase i to ga čini izuzetno primamljivim za sve koji cijene posebno i nesvakidašnje. Kako Huawei postavlja i promoviše trendove u razvoju mobilne fotogafije - sve to upotpunjava dual kamera u konfiguraciji 16MP + 2MP. Kamera daje izuzetan efekat ''zamagljene'' pozadine, a dodatne prednosti pruža inovativna Fusion Pixel tehnologija. Treba napomenuti da prednja kamera ima takođe 16MP kao i da pri dnevnom svijetlu hvata poprilično impresivnu količinu detalja.

Prelijepo ergonomsko kućište odlikuje se i modernim Fullview širokim ekranom sa Full HD + rezolucijom. 5,84“ IPS LCD displej pokriva čak 80,5% prednje strane ekrana. Zaobljene ivice čine ovaj telefon prijatnim za korišćenje pri obavljanju bilo kakavih aktivnosti.

Huawei se trudio da se dizajnom uvijek ističe i razlikuje u odnosu na sve ostale proizvođače mobilnih telefona, a ovog puta to im je zaista i pošlo za rukom, stvaranjem jednog savršenog stilskog detalja za sve one koji znaju da uživaju u tome. Naravno ovaj pametni telefon mnogo je više od dizajna i savršene estetike – odlične specifikacije ga čine veoma moćnim uređajem koji će vas idealno služiti u svakodnevnim poslovima, a koristićete ga sa uživanjem.