Externi DVD

Prikazano 1-2 od 2 rezultata

Eksterni DVD uređaji su dodatni uređaji koji omogućavaju reprodukciju DVD diskova na računarima ili drugim uređajima koji nemaju ugrađeni DVD čitač ili snimač.

Oni su korisni kada želite gledati filmove, slušati muziku ili instalirati softver sa DVD diskova na uređajima kao što su laptopi, tableti ili desktop računari koji nemaju ugrađeni DVD uređaj.

Evo nekoliko ključnih karakteristika eksternih DVD uređaja:

  1. Povezivanje: Eksterni DVD uređaji se obično povezuju sa računarom ili drugim uređajem preko USB kabla. To omogućava jednostavno povezivanje i korišćenje bez potrebe za instalacijom dodatnih drajvera ili softvera.

  2. Mobilnost: Budući da su eksterni, ovi uređaji su prenosivi i mogu se lako nositi sa sobom. To ih čini praktičnim za putovanja ili korišćenje na više različitih uređaja.

  3. Kompatibilnost: Većina eksternih DVD uređaja podržava širok spektar formata diskova, uključujući DVD-ROM, DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW i CD diskove.

  4. Funkcionalnost: Pored reprodukcije DVD diskova, neki eksterni DVD uređaji imaju dodatne funkcije poput snimanja ili režima tihog rada. Takođe mogu imati funkcije kao što su reprodukcija audio CD-ova ili snimanje podataka na prazne diskove.

  5. Jednostavnost korišćenja: Većina eksternih DVD uređaja je plug-and-play, što znači da ih je lako instalirati i koristiti bez potrebe za posebnim veštinama ili znanjem.

Ukratko, eksterni DVD uređaji su korisni dodaci za računare i druge uređaje koji omogućavaju reprodukciju DVD diskova i pružaju dodatnu funkcionalnost onima koji nemaju ugrađeni DVD čitač ili snimač.