Odvijači

Prikazano 1-8 od 8 rezultata

Odvijači su alati koji se koriste za pričvršćivanje i uklanjanje šrafova i vijaka. Oni obično imaju rukohvat koji omogućava korisniku da primeni moment sile na šraf, dok se rotacioni pokret prenosi na šraf pomoću osovine sa odgovarajućim vrhom.

Postoje različite vrste odvijača, a neki od najčešćih uključuju:

  1. Ravni odvijači: Ovi odvijači imaju ravnu glavu koja se koristi za pričvršćivanje ili uklanjanje šrafova sa ravnom žljebovima. Oni su pogodni za širok spektar poslova i šrafova.

  2. Phillips odvijači: Ovi odvijači imaju tipično krstastu glavu koja se koristi za šrafove sa krstastim žljebovima. Oni su često korišćeni u montaži nameštaja, elektronike i drugih proizvoda.

  3. Torx odvijači: Ovi odvijači imaju zvezdastu glavu sa šest tačaka koja se koristi za šrafove sa odgovarajućim oblikom glave. Oni pružaju veću otpornost na klizanje i oštećenje šrafa tokom rada.

  4. Inbus odvijači: Ovi odvijači imaju šesterouglu glavu koja se koristi za šrafove sa odgovarajućim oblikom glave. Oni su često korišćeni za montažu nameštaja, mašina i drugih proizvoda.

  5. Precizni odvijači: Ovi odvijači su manjih dimenzija i koriste se za rad sa sitnim šrafovima, kao što su oni koji se koriste u elektronici, satovima ili optičkim uređajima.

Odvijači su neophodni alati u svakoj radionici, domaćinstvu ili industriji.

Oni omogućavaju precizno i efikasno pričvršćivanje i uklanjanje šrafova, što ih čini nezamenljivim alatom za širok spektar poslova.