Friteze

Prikazano 1-13 od 13 rezultata

Air Fryer ili takozvane Friteze na topli zrak, na vrhuncu su svoje popularnosi, evo i zašto:

  1. Manja količina ulja: Friteze na topli vazduh koriste znatno manje ili gotovo nikakvo ulje u poređenju sa tradicionalnim dubokim fritezama. To znači da možete uživati u hrskavoj i ukusnoj hrani sa manje masti i kalorija, što ih čini zdravijim izborom.

  2. Zdraviji način pripreme hrane: Korišćenje manje ulja smanjuje unos masti i kalorija, čime se smanjuje rizik od gojaznosti i drugih zdravstvenih problema povezanih sa prekomernim unosom masti. Friteze na topli vazduh takođe održavaju hranu hrskavom spolja, a sočnom unutra.

  3. Brza priprema hrane: Friteze na topli vazduh često imaju brži proces kuvanja u poređenju sa tradicionalnim metodama pečenja u rerni. To znači da možete pripremiti hrskavu hranu za veoma kratko vrijeme, što je idealno ako ste u žurbi ili nemate puno vremena za pripremu obroka.

  4. Lakše čišćenje: Većina friteza na topli vazduh ima non-stick površinu koja olakšava čišćenje nakon korišćenja. Takođe, pošto se manje ulja koristi tokom procesa pripreme hrane, manje je prljavštine i prskanja u fritezi, što olakšava čišćenje.

  5. Višenamjenska upotreba: Pored prženja hrane, friteze na topli vazduh često imaju i druge funkcije poput pečenja, grilovanja, prženja na žaru i dehidratacije hrane. To ih čini veoma korisnim kuhinjskim uređajem za pripremu raznovrsnih jela.

Ove prednosti čine friteze na topli vazduh popularnim izborom među ljudima koji traže zdraviju i praktičniju opciju za pripremu hrane.