Štampači/MFP

Prikazano 1-20 od 20 rezultata

Evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći pri odabiru pravog štampača:

  1. Namjena: Razmislite o tome šta ćete najviše koristiti štampač za. Da li vam je potreban za kućnu upotrebu, kancelariju ili specifične zadatke poput fotografija ili štampanja dokumenata?

  2. Vrsta štampača: Postoje različite vrste štampača, kao što su laserski, inkjet, multifunkcionalni i foto štampači. Odaberite onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama i budžetu.

  3. Brzina i kvalitet štampe: Pogledajte specifikacije štampača kako biste saznali koliko brzo može štampati i kakav je kvalitet štampe. Ako vam je potrebno brzo štampanje većih količina dokumenata, razmislite o laserskom štampaču. Za štampanje visokokvalitetnih fotografija, inkjet ili foto štampači su bolji izbor.

  4. Troškovi štampe: Razmotrite troškove održavanja, kao što su zamjena kertridža ili tonera. Ponekad je jeftinije kupiti skuplji štampač sa jeftinijim kertridžima ili tonerima na duže staze.

  5. Povezivost: Provjerite koje sve opcije povezivanja nudi štampač. Većina modernih štampača dolazi sa Wi-Fi funkcijom koja omogućava bežično štampanje sa različitih uređaja. Takođe, provjerite podržava li štampač AirPrint ili Google Cloud Print ako planirate koristiti štampač sa mobilnog uređaja.

  6. Funkcije skeniranja i kopiranja: Ako vam je potrebna višenamjenska funkcionalnost, razmislite o štampaču koji ima ugrađene funkcije skeniranja i kopiranja.

  7. Veličina i dizajn: Pobrinite se da štampač odgovara vašem radnom prostoru i da ima odgovarajući dizajn. Ako imate ograničen prostor, možda ćete želeti kompaktniji model.

  8. Recenzije korisnika: Pročitajte recenzije drugih korisnika kako biste saznali njihova iskustva sa određenim modelima štampača i koje su im prednosti i mane.

Pažljivo razmotrite ove faktore kako biste pronašli štampač koji najbolje odgovara vašim potrebama i budžetu.