Aparati za vakumiranje i oprema

Prikazano 1-20 od 50 rezultata

Uređaj iz asortimana malih kuhinjskih aparata koji je u zadnjih par godina doživio veliku popularnost zbog svoje izuzetne funkcije - vakumirka.

Mogućnost da se hrana duže sačuva od kvarenja ima praktične prednosti, uključujući smanjenje bacanja hrane. Jednostavan način da spriječite da hrana završi u smeću jeste bolje skladištenje. Znati kako pravilno skladištiti hranu ključno je za produženje njenog roka trajanja. U nedavnoj prošlosti, vakumsko pakovanje namirnica postalo je jedan od najpopularnijih načina čuvanja namirnica u domaćnistvima i komercijalnoj sferi. Zašto? Jer je to dokazano najbolji i najefikasniji način čuvanja namirnica i zadržavanja njihove svježine duži vremenski period. U osnovi, vakumiranje namirnica predstavlja uklanjanje kiseonika iz vrećice ili posude, time stvarajući hermetičko okruženje koje sprečava razvoj bakterija.
Vakumiranje je moguće za veoma širok spektar namirnica, od svježih do termički obrađenih u čvrstom ili tečnom stanju. 

Štedite hranu: Bacanje hrane je čest problem. Vakumiranje je jedan od najjednostavnijih načina za očuvanje hrane, bilo da su u pitanju nekuvani sastojci koji će se upotrijebiti za kasniju pripremu ili već pripremljena jela. Ograničavanjem izloženosti kiseoniku vakumsko pakovanje omogućava hrani da zadrži svoj vrhunski ukus i teksturu. Takođe je sjajno kada žudite za nekim sezonskim artiklom, pa ćete biti zahvalni kad pronađete ljetnje bobičasto voće u vakumu ili breskve zimi.

Štedite novac: Kupovina na veliko jednostavan je način planiranja kućnog budžeta, ali je za to potreban i način da zaštitite lako kvarljive artikle od propadanja. Vakumiranjem možete sačuvati namirnice koje nećete koristiti odmah, kao i osnovne namirnice poput brašna i šećera ili grickalice kao što su orašasti plodovi i krekeri. Kupovina na veliko takođe znači manje odlazaka u prodavnicu, što znači i manje novca potrošenog na prevoz.

Štedite vrijeme: Kao što većina poslovnih ljudi koji kuvaju kod kuće znaju, priprema obroka unaprijed istinski štedi vrijeme. Za one koji praktikuju takav način, vakumiranje može sačuvati pripremljene palačinke, pečenja, pa čak i supe za nadolazeće obroke. Takođe možete brzo marinirati pomoću aparata za vakumiranje, što je funkcija koja će vam biti posebno korisna u danima kada zaboravite to učiniti unaprijed. 

Brojni su prehrambeni artikli koje možete vakumirati i staviti u hladnjak za duži rok trajanja. Takve namirnice uključuju povrće, voće, suhomesnate proizvode, ribu, mljevenu kafu, žitarice, orašaste plodove, sir, tjesteninu i još mnogo toga.

Istražite asortiman i cijene aparata za vakumiranje i dodatne opreme, kao i mogućnosti kupovine na rate. Pronađite model koji odgovara vašim i zahtjevima vaše porodice.