Usisivači klasični

Prikazano 1-20 od 56 rezultata

Klasični usisivači sa vrećicom ili posudom za prašinu imaju svoje prednosti i nedostatke, što zavisi od potreba korisnika.

Evo nekoliko prednosti i nedostataka oba tipa usisivača:

Prednosti klasičnih usisivača sa vrećicom:

  1. Higijena: Vrećice za prašinu mogu zadržati veću količinu prašine i prljavštine unutar usisivača, što može smanjiti širenje alergena i bakterija prilikom pražnjenja.

  2. Praktičnost: Pražnjenje vrećice je obično manje prašnjavo i nečisto u poređenju sa pražnjenjem posude za prašinu, što može biti praktično za osobe koje pate od alergija ili respiratornih problema.

  3. Jednostavnost korišćenja: Neke osobe smatraju da su usisivači sa vrećicom jednostavniji za upotrebu jer ne zahtevaju često pražnjenje i čišćenje posude.

Nedostaci klasičnih usisivača sa vrećicom:

  1. Troškovi zamene vrećica: Korišćenje vrećica za prašinu može biti skupo na duže staze, jer morate redovno kupovati zamenske vrećice.

  2. Manja efikasnost usisavanja sa punom vrećicom: Kada se vrećica napuni, efikasnost usisavanja može opasti, što zahteva zamjenu vrećice.

Prednosti klasičnih usisivača sa posudom za prašinu:

  1. Ekonomičnost: Usisivači sa posudom za prašinu eliminišu potrebu za kupovinom zamenskih vrećica, što može uštedjeti novac na duže staze.

  2. Ekološka prihvatljivost: Korišćenje posude za prašinu može biti ekološki prihvatljivije jer smanjuje količinu otpada.

  3. Lakše pražnjenje: Pražnjenje posude za prašinu je obično jednostavnije i čistije u poređenju sa zamjenom vrećice.

Nedostaci klasičnih usisivača sa posudom za prašinu:

  1. Veće širenje prašine: Pražnjenje posude za prašinu može biti prašnjavije i nečistije u poređenju sa zamjenom vrećice, što može biti problematično za osobe koje pate od alergija ili respiratornih problema.

  2. Manji kapacitet: Posude za prašinu obično imaju manji kapacitet u poređenju sa vrećicama za prašinu, što znači da ih treba češće prazniti tokom upotrebe.

U konačnici, izbor između klasičnog usisivača sa vrećicom ili sa posudom za prašinu zavisi od ličnih potreba i prioriteta korisnika.

Bonus savjet; U svim Tehno Plus prodavnicama, Tehno Plus prodavac će demonstrirati način pražnjenja ili zamjene

vrećice za prašinu i posude, te testirati jačinu zvuka usisivača pri različitim izborima snage motora, što Vam može biti od pomoći kod odluke za kupovinu usisivača.