Odvlaživači / Ovlaživači/Prečišćivači vazduha

Prikazano 1-20 od 44 rezultata

Ukoliko ste se nekada zapitali zašto u nekoj prostoriji nije baš najugodniji boravak, treba Vam jedan od ova 3 uređaja:

 1. Odvlaživač: Uređaj dizajniran za uklanjanje viška vlage iz vazduha, što može pomoći u sprečavanju problema sa buđi, vlagom i neprijatnim mirisima u domu. Apsorbuju vlagu iz vazduha i skuplja je u spremnik.

 2. Ovlaživač: Uređaj koji je namijenjen povećanju vlažnosti vazduha u prostoriji. On raspršuje vlagu u vazduh kako bi se održala optimalna vlažnost, što može pomoći u borbi protiv suvog vazduha i poboljšati udobnost disanja. U spremnik odvlaživača mogu se dodati aromatična ulja mnogih ljekovitih biljaka, što će dodatno poboljšati kvalitet vazduha u prostoriji.

 3. Prečišćivač vazduha: Ovi uređaji filtriraju vazduh od štetnih čestica poput prašine, polena, dima, bakterija i alergena. Oni pomažu u održavanju čistijeg i zdravijeg vazduha u domu tako što hvataju i uklanjaju štetne čestice iz vazduha, čime se smanjuje rizik od respiratornih problema i alergija.

  Pri kupovini prečišćivača vazduha, evo nekoliko savjeta koji mogu biti korisni:

 • Prostorija: Odredite veličinu prostorije u kojoj ćete koristiti prečišćivač. Odaberite prečišćivač koji je dizajniran za prostoriju odgovarajuće veličine kako bi osigurali efikasno čišćenje vazduha.

 • Filtracija: Pobrinite se da prečišćivač ima visokokvalitetne filtere koji su efikasni u uklanjanju štetnih čestica poput prašine, polena, alergena, bakterija i virusa iz vazduha. HEPA filteri su obično preporučeni zbog svoje visoke efikasnosti.

 • CADR ocjena: CADR (Clean Air Delivery Rate) ocjena pokazuje koliko efikasno prečišćivač uklanja štetne čestice iz vazduha. Odaberite prečišćivač sa visokom CADR ocjenom za brže i efikasnije čišćenje vazduha.

 • Dodatne funkcije: Razmislite o dodatnim funkcijama prečišćivača, poput senzora kvaliteta vazduha, mogućnosti podešavanja brzine ventilatora, tajmera i automatskog režima rada. Ove funkcije mogu povećati praktičnost i korisnost prečišćivača.

 • Održavanje: Provjerite koliko je lako održavati prečišćivač. Filteri treba redovno čistiti ili mijenjati, pa je važno da održavanje bude jednostavno i praktično.

 • Bučnost: Uzmite u obzir nivo buke prečišćivača, posebno ako planirate koristiti uređaj u spavaćoj sobi ili radnom prostoru. Odaberite model sa tišim radom ako vam je to važno. U svim Tehno Plus prodavnicama možete testirati nivo buke uređaja.

 • Potrošnja energije: Pobrinite se da prečišćivač ima energetski efikasan dizajn kako biste smanjili troškove električne energije. Potražite modele koji su označeni kao "Energy Star" kako biste bili sigurni da troše manje energije.