Bušilice

Prikazano 1-11 od 11 rezultata

Bušilica je alat koji se koristi za bušenje rupa u različitim materijalima, kao što su drvo, metal, beton, plastika itd.

Ova moćna alatka se obično sastoji od električnog motora koji pokreće rotirajuću bušilicu ili burgiju. Postoje različite vrste bušilica, uključujući:

  1. Klasične bušilice: Ove bušilice su osnovni modeli koji se koriste za bušenje rupa u drvetu, metalu i plastici. One obično imaju promjenljive brzine i različite postavke za izbor različitih veličina burgija.

  2. Udarne bušilice: Ovi modeli su opremljeni mehanizmom udarca koji omogućava bušenje u tvrdim materijalima poput betona i kamena. Oni obično imaju veću snagu od klasičnih bušilica i koriste se za ozbiljnije radove.

  3. Šrafilice: Ovi alati kombinuju funkcije bušilice i odvijača i koriste se za bušenje rupa i uvrtanje šrafova. Oni obično imaju postavke za podešavanje brzine i obrtnog momenta, što ih čini pogodnim za različite vrste poslova.

  4. Baterijske bušilice: Ovi modeli su pogodni za rad na mjestima gde nije dostupna električna energija, jer se napajaju baterijama. Oni su prenosivi i praktični za korišćenje u različitim situacijama.

Bušilice su veoma koristan alat koji se koristi u različitim industrijama i zanatima, kao i u svakodnevnim popravkama i projektima u kući.

Od izgradnje nameštaja do postavljanja polica i popravki u kući, bušilica je neophodni alat za svakog majstora.