Memorijske kartice

Prikazano 1-20 od 42 rezultata

Memorijske kartice su esencijalni alati za skladištenje i prenos digitalnih podataka u različitim uređajima. Njihova raznovrsna primjena čini ih neophodnim dodatkom za svakog korisnika digitalne tehnologije, bez obzira da li se radi o fotografiji, video snimanju, mobilnim telefonima, muzici, igrama ili bilo kojoj drugoj svrsi koja zahtijeva skladištenje podataka.

Fotografija i video snimanje
Memorijske kartice su ključne za digitalne fotoaparate, DSLR kamere, akcione kamere i kamere mobilnih telefona. One skladište fotografije i video zapise koje korisnici mogu kasnije pregledati, editovati ili dijeliti.

Mobilni telefoni
U mnogim pametnim telefonima, memorijske kartice se koriste za proširenje skladišnog prostora. Korisnici mogu skladištiti aplikacije, fotografije, video zapise, muziku i druge podatke na memorijskim karticama radi povećanja kapaciteta pametnog telefona.

Muzički plejeri
Memorijske kartice se koriste u digitalnim muzičkim plejerima za skladištenje i reprodukciju muzike. Korisnici mogu prenositi svoje omiljene pjesme na memorijske kartice radi slušanja na putu.

Video kamere
Profesionalne i potrošačke video kamere koriste memorijske kartice za skladištenje video zapisa. Ovo omogućava korisnicima da snimaju i čuvaju visokokvalitetne video zapise.

Gaming konzole
Memorijske kartice su neophodne za gaming konzole kako bi se skladištile igre, korisnički podaci, screenshotovi i video zapisi igara.

Navigacione jedinice
U nekim navigacionim uređajima i GPS sistemima, memorijske kartice se koriste za skladištenje karata, tačaka interesa i drugih podataka.

Računarske periferije
Memorijske kartice se koriste u različitim računarskim perifernim uređajima kao što su štampači, skeneri, digitalni foto ramovi i ostali uređaji za skladištenje i prenos podataka.

Sigurnosne kamere
Memorijske kartice se koriste u sistemima video nadzora i sigurnosnim kamerama za skladištenje snimljenih video zapisa.

Backup podataka
Korisnici često koriste memorijske kartice za pravljenje backup-a važnih podataka sa računara, telefona ili drugih uređaja.

Transfer i dijeljenje podataka
Memorijske kartice se koriste za jednostavan transfer i dijeljenje podataka između različitih uređaja. Korisnici ih mogu koristiti da prebace fajlove sa jednog uređaja na drugi bez potrebe za internet vezom.