Radijatori

Prikazano 1-3 od 3 rezultata

Uljni radijatori su vrstauređaja za grijanje koji koriste ulje kao toplotni nosač radi prenosa toplote u prostoriju koja se grijeje.

Ovi radijatori obično imaju metalno kućište ispunjeno uljem i grejne elemente koji zagrijavaju ulje, stvarajući toplotu koja se zatim emituje u prostoriju.

Evo nekoliko karakteristika uljnih radijatora:

  1. Efikasnost: Uljni radijatori su efikasni jer ulje ima visoku specifičnu toplotu, što znači da može zadržati toplotu duže vreme nakon što se grejni element isključi.

  2. Tihi rad: Većina uljnih radijatora radi tiho, što je pogodno za upotrebu u spavaćim sobama ili drugim prostorijama gde je važno smanjiti buku.

  3. Brzo zagrevanje: Uljni radijatori obično brzo zagrijavaju prostoriju u kojoj se nalaze.

  4. Bezbjednost: Ulje u radijatoru je zatvoreni sistem, što znači da postoji mali rizik od curenja i mogućnosti požara.

  5. Mobilnost: Uljni radijatori su često prenosivi i laki za premeštanje iz jedne prostorije u drugu, što omogućava fleksibilno grijjanje u cijelom domu ili kancelariji.

  6. Jednostavno održavanje: Ovi radijatori obično zahtijevaju minimalno održavanje, osim redovnog čišćenja i provjere sigurnosnih funkcija.

Uljni radijatori su popularan izbor za grijjanje domova, kancelarija i drugih prostorija zbog svoje efikasnosti, praktičnosti i sigurnosti.