Monitori za PC

Prikazano 1-17 od 17 rezultata

Dobar monitor za PC može pružiti nekoliko benefita za Vaše oči:

  1. Visoka rezolucija: Monitori visoke rezolucije nude jasnije slike i tekstove, što smanjuje napor očiju prilikom čitanja ili gledanja sadržaja na ekranu.

  2. Filtriranje plave svjetlosti: Mnogi moderni monitori imaju opcije za filtriranje plave svjetlosti, koja može biti štetna za oči i ometati san. Ova funkcija može pomoći u smanjenju zamora očiju i poboljšanju kvaliteta sna.

  3. Prilagodljiva osvetljenost: Monitori sa prilagodljivom osvetljenošću omogućavaju podešavanje svetline ekrana prema okruženju u kojem se nalazite. To može pomoći u smanjenju napetosti očiju u različitim uslovima osvjetljenja.

  4. Brz odziv: Monitori sa brzim vremenom odziva mogu smanjiti pojavu efekta zamagljenja slike ili "traga" tokom brzih pokreta, što može biti naporno za oči tokom igranja video igara ili gledanja brzih sadržaja.

  5. Ergonomski dizajn: Monitori sa funkcijama kao što su nagib, rotacija i podešavanje visine mogu se prilagoditi kako bi se postigla udobnija pozicija gledanja, što može smanjiti napor očiju tokom dužeg korišćenja.

Odabir monitora sa ovim funkcijama može pomoći u očuvanju zdravlja očiju i smanjenju zamora prilikom dugotrajnog korišćenja računara.