USB Fleš memorije

Prikazano 1-20 od 73 rezultata

USB flash memorije su svestrani i praktični uređaji koji imaju mnoge korisne primjene u svakodnevnom životu. Bez obzira da li ih koristite za prenos fajlova, backup podataka, pokretanje operativnih sistema ili bilo koju drugu svrhu, USB flash memorije su neophodan alat za skladištenje i prenos podataka u digitalnom dobu.

Prebacivanje i dijeljenje fajlova
Prebacivanje podataka: USB flash memorije omogućavaju brzo i jednostavno prebacivanje podataka sa jednog računara na drugi.
Dijeljenje fajlova: Korisne su za dijeljenje fajlova sa prijateljima, kolegama ili članovima porodice, bez potrebe za internet vezom.

Saučuvajte važne fajlove
Backup podataka: Možete koristiti USB flash memorije kao sredstvo za pravljenje backup-a važnih fajlova i podataka kako biste ih sačuvali u slučaju kvara računara ili gubitka podataka.
Čuvanje dokumenata: Idealno za čuvanje poslovnih dokumenata, školskih radova, prezentacija i drugih važnih fajlova.

Pokretanje operativnih sistema
Portable Operativni Sistemi: Možete instalirati portable verziju operativnog sistema na USB flash memoriju i koristiti je za pokretanje računara bez potrebe za instalacijom na hard disk.

Bootable medijum za instalaciju softvera
Instalacija Softvera: USB flash memorije se često koriste kao bootable medijumi za instalaciju operativnih sistema, antivirusnih programa, alata za oporavak podataka i drugih softverskih aplikacija.

Multimedijalni sadržaj
Prenos muzike i video zapisa: Možete koristiti USB flash memorije za prenos omiljene muzike, filmova, serija i drugih multimedijalnih sadržaja između različitih uređaja.
Reprodukcija na televizoru ili auto radiju: USB flash memorije su često kompatibilne sa modernim televizorima, audio sistemima u automobilima i drugim uređajima koji podržavaju USB reprodukciju.

Recovery i Repair Alati
Recovery Alati: Korisne su za korišćenje recovery alata za oporavak izgubljenih ili oštećenih podataka na računaru.
Repair Alati: Možete koristiti USB flash memorije za pokretanje raznih alata za dijagnostiku i popravku sistema u slučaju problema sa računarom.

Portable Aplikacije
Postoje mnoge aplikacije koje su dizajnirane da budu prenosive i rade direktno sa USB flash memorije, bez potrebe za instalacijom na računar. To uključuje alate za uređivanje slika, tekstualne editore, antivirusne programe i mnoge druge.

Šifrovanje i bezbjednost
Šifrovanje podataka: USB flash memorije često imaju opcije za šifrovanje podataka kako bi se osigurala privatnost i bezbjednost osjetljivih informacija.
Zaštita lozinkom: Neke USB flash memorije imaju mogućnost postavljanja lozinke za pristup podacima, što dodatno povećava nivo bezbjednosti.

Koristi u obrazovanju
Učenje na daljinu: USB flash memorije se često koriste u obrazovanju za distribuciju kursnih materijala, lekcija i dodatnih resursa.
Rad na projekatima: Učenici i studenti mogu koristiti USB flash memorije za skladištenje i prenos radova, projekata i prezentacija.