Automobili - tehnika i oprema

Prikazano 1-20 od 64 rezultata

Istorija audio video uređaja za automobile prati razvoj tehnologije koja omogućava vozačima i putnicima da uživaju u muzici, radio programima i drugim audio-vizuelnim sadržajima dok su u pokretu.

Rani dani audio video sistema u vozilima datiraju iz 1930-ih godina, kada su prvi automobili opremljeni radio prijemnicima.

Ovi uređaji su omogućavali slušanje radio programa tokom vožnje, pružajući vozačima dodatnu zabavu i informacije tokom putovanja.

Tokom 1950-ih i 1960-ih godina, popularnost radio uređaja u automobilima je nastavila da raste, a tehnologija se postepeno razvijala kako bi uključila mogućnost reprodukcije traka i kasnije kaseta.

Ovo je omogućilo vozačima da slušaju omiljenu muziku i zvučne zapise dok su bili na putu.

Razvoj CD tehnologije tokom 1980-ih i 1990-ih godina omogućio je vozačima da uživaju u digitalnoj reprodukciji muzike u svojim vozilima. Uvođenje CD plejera u automobile omogućilo je bolji kvalitet zvuka i veći izbor muzike za vozače i putnike.

Dolazak digitalne tehnologije i MP3 formata tokom kasnijih godina 20. veka omogućio je još veću fleksibilnost i mogućnost skladištenja velikog broja pesama u malom prostoru.

Ovaj razvoj je doveo do uvođenja CD plejera sa integrisanim MP3 reprodukcijom, kao i USB i Bluetooth opcija za povezivanje spoljnih uređaja.

Danas, audio video sistemi u automobilima su postali nezamislivi deo vožnje, sa sve naprednijim funkcijama poput touchscreen ekrana, navigacije, Bluetooth povezivanja, integrisanih aplikacija, kao i mogućnosti povezivanja sa pametnim telefonima i drugim uređajima.

Ovi uređaji pružaju vozačima i putnicima bogato iskustvo uživanja u muzici, podcastima, audio knjigama i drugim sadržajima tokom vožnje.