Izbjegavajte ručno pranje posuđa - evo i zašto!

Ne samo da je lakše za nas - nego je pranje posuđa u mašini mnogo efikasnije!

Da biste dobro oprali posuđe - temperatura vode mora biti jako visoka. Naša koža to ne može da izdrži a sve i da može - šteti joj. Ukoliko se posuđe ne opere na visokoj temperaturi sve što smo uradili je da smo makli hranu i masnoće sa posuđa a bakterije nažalost nismo. Da bi se bakterije uništile potrebna je izuzetno visoka temperatura vode koja - kako smo pomenuli, nije izdržljva za kožu ruku. Pritom, sunđer kojim se pere posuđe, koliko god često mijenjan, je stvar sa najviše bakterija u jednom domaćinstvu.
Druga stvar je da ručno pranje posuđa šteti okolini zbog velike količine utrošene vode.
I zbog visoke temperature i zbog načina rada - nemoguće je ručno oprati posuđe kao što to mašina radi. Posuđe nakon pranja u mašini dobija sjaj i čistoću koju , priznaćete, veoma teško može ako ga peremo ručno. 
Nekim ljudima je pranje posuđa nakon jela običaj, možda čak i ritual za opuštanje u kome uživaju, ali biste ipak sve češće trebali koristiti mašinu za posuđe upravo zbog bakterija i sličnih stvari koje na način ručnog pranja posuđa ne možemo ukloniti.
Samo u Tehnoplusu, kupovinom Indesit i Hotpoint mašina dobijate na poklon Somat tablete, sjaj i sredstvo protiv kamenca - kako biste Vašoj mašini osigurali dug životni vijek.