Sačuvajte fotografije -20% Externi HDD

Sva što nije uslikano ,može biti zaboravljeno! A koliko puta vam se dogodilo da izgubite podatke sačuvane na računaru? Jedna vrlo korisna stvarčica za sve ljubitelje dobrih fotki – ako niste do sad pomislili na to, treba da znate da postoji siguran način da sačuvate sve svoje uspomene u vidu fotografija na jednom mjestu –eksterni hard disk!

Postoji više razloga zašto treba koristiti ovu vrstu diska, a najbitniji su: dodatni prostor za skladištenje (prevelika popunjenost hard diska može dovesti do usporenog rada računara, a danas, u vremenu sve bržeg interneta i sve jednostavnijeg preuzimanja velikih količina podataka sa inteneta, čak i prosječan korisnik kompjutera može vrlo brzo iskorisiti sve kapacitete unutrašnjeg hard diska), zatim bekap i zaštita podataka (iznenadni nestanak električne energije, kvar internog HDD-a, virusi ili ostali malver programi mogu dovesti do gubitka podataka, ukoliko želite da zaštitite svoje podatke i tražite odgovarajući medij za vaš bekap, ovakav tip diska je idealan za to. Njegova prednost je u fizičkoj odvojenosti od kompjutera, tako da podaci skladišteni na njemu ne mogu doći u kontakt sa malver programima ili biti oštećeni napadom virusa),a na kraju i prenosivost i fleksibilnost korišćenja (za prenošenje i prebacivanje podataka, najpraktičnije rešenje je svakako USB flash memorija, ali to nije uvek izvodljivo i moguće jer su kapaciteti USB flash memorije daleko skromniji od kapaciteta ovih diskova).

Ukoliko želite da zaštitite vaše podatke i spriječite njihov gubitak, eksterni hard disk je pravi izbor. Vrlo bitna stvar je da zahvaljujući brzom tehnološkom razvoju ovaj tip diskova postaje sve pristupačniji i popularniji, a oni iz TehnoPlus ponude odlikuju se izuzetni kvalitetom i pristupačnom cijenom! Uvjerite se i sami.