Kindle elektronski čitači - NOVA isporuka

Kindle je najpoznatiji uređaj za čitanje knjiga s ugrađenim e-ink ekranom koji je najsličniji običnom papiru pa samim tim i najugodniji za oči, a i troši najmanje energije pa je zato trajanje baterije na ovakvim uređajima izvrsno. Najnovija, 10. generacija najjeftinijeg Kindle modela sad dolazi s ugrađenim osvjetljenjem ekrana što su prije imale samo skuplje verzije. Tako da sad knjige možete čitati i u mraku bez lampe.
 
Kindle je i uređaj i prodavnica i ekosistem. Paleta uređaja je velika, u prvom planu su čitači zasnovani na elektronskom mastilu, sa doživljajem i osećajem prilikom čitanja uporedivim sa pravim papirom i tradicionalnom štamparskom bojom – moguće je čitati po danu, pozadinsko osvjetljenje se uključuje po potrebi, ne zamaraju se oči, baterija traje nedeljama ili čak mjesecima u najnovijem Kindle Oasis‑u.... Kindle čitači su elegantni, prijatno ih je držati u ruci i Amazon se tokom nekoliko godina postojanja ove platforme potrudio da u svim segmentima Kindle sistema istakne notu sofisticiranosti.
 
Knjige se na Kindle preuzimaju na tri načina i svaki je od njih savršeno jednostavan:
Skidanjem knjiga s Amazona direktno na Kindle uređaj
Spajanjem Kindle uređaja i računara kablom
Slanjem knjiga na svoj Kindle email
Amazonovoj trgovini knjigama pristupate direktno s Kindle uređaja.
Kindle podržava sljedeće standarde dokumenata: Kindle (AZW), TXT, PDF, Audible (Audible Enhanced (AA, AAX)), MP3, nezaštićene MOBI, PRC nativno; HTML, DOC, JPEG, GIF, PNG, BMP kroz konverziju.
 
U TehnoPlus i Bla-Bla prodavnicama biće dostupne 3 varijante Kindle elektronskog čitača:
All-new Kindle (10th Generation) – 2019  sa ekranom dijagonale 6'' ,ugrađenim podesivim osvjetljenjem i kapacitetom 4GB
Kindle Paperwhite (10th Generation) – 2018 sa ekranom dijagonale 6'' ,ugrađenim podesivim osvjetljenjem i kapacitetom 32GB
Kindle Oasis (1st Gen) 3G+wifi sa ekranom dijagonale 7'' ,ugrađenim podesivim osvjetljenjem i kapacitetom 8GB koji je prlagođen slabovidim osobama.