FM transmiteri za svačiji (muzički) ukus

 

Vrijeme CD-ova i narezivanja muzike polako prolazi, a ograničenost veličinom i brojem pjesama, audio ili mp3 format i slične stvari koje su svima zadavale dosta nevolja pri odluci koje pjesme izabrati –stvari su na koje više nije potrebno paziti! FM transmiter je uređaj uz koji ne morate imati skup audio-sistem kako bi slušali svoju omiljenu muziku (a većina vozača će se složiti da je to jedan od glavnih užitaka vožnje).

Stvar je veoma prosta, dovoljno je u vozilu imati bilo kakav radio aparat koji može da pretražuje FM kanal i upaljač. Najbolje je na FM skali pronaći praznu frekvenciju, frekvenciju na kojoj ni jedna radio stanica ne emituje program. Kada to uradite, ubacite FM transmiter u upaljačko ležište preko koga uređaj dobije napajanje, i putem dva dugmića podesite istu frekvenciju.

Ostaje vam samo da napravite vaš omiljeni izbor muzike, prebacite MP3 kolekciju na SD karticu ili USB i utaknete ih u donji dio FM transmitera. Muzika kreće da svira, a sam uređaj kontrolišete preko 5 dugmića ili preko daljinskog upravljača. Na LCD displeju koji ima pozadinsko osvjetljenje, pa ,iako mali, pogodan je za očitavanje i tokom noćne vožnje, u dva reda karaktera prikazuju se sve statusne poruke. Pored, SD kartice i USB-a, izvor muzike može biti i bilo koji MP3 plejer ili telefon koji se na FM transmiter spaja preko klasičnog  3,5mm audio porta. Tako omiljenu muziku koju nosite sa sobom možete slušati i u automobilu.