Dekanter Alsace 1200ml 5390/1200
Postoje dva razloga za dekantiranje vina, prvi je da na taj način odstranite sedimente koji su se nakon određenog vremena nataložili u boci, a drugi razlog je da se buke vina otvori. Drugi razlog je veoma značajan kod dobrih mladih vina gde će usled povećane izloženosti vazduhu vina otkriti veću kompleksnost mirisa i ukusa.
Da bi ste u potpunosti uživali u dobrim mladim vinima (do 10 godina starosti) uzmite u obzir da ih treba otvoriti 8 do 12 sati pre konzumiranja, a dekanteri za vino će vam pomoći da ovaj proces znatno ubrzate, nakon čega će neka vina već posle pola sata iskazati svoj pun potencijal. Glavni element koji čuva vino je ugljen-dioksid koji postaje deo svakog vina nakon prve alkoholne fermentacije. Dekantiranjem se umanjuje količina ugljen-dioksida i vino ubrzano sazreva, dopuštajući bukeu da se brže razvija.
Na ukusu, dekantirana crvena vina izražavaju veću voćnost, a tanini postaju nežniji. Kada dekantirate mlada vina, sipajte vino što brže u sud kako bi ubrzali aeraciju, a kada dekantirate stara vina, potrebno je jako lagano sipati vino tako što grlić boce naslonite na grlo dekantera i sasvim polako sipate vino kako bi sedimenti ostali u boci. Među vinarima je dobro poznat Alsace dekanter.
mpc:800 €
800 €
za jednokratna plaćanja.
Besplatna dostava za iznose preko 4999€
Cjenovnik dostaveKredit na licu mjesta
Pravilnik za distancionu trgovinu
Opis proizvoda
Postoje dva razloga za dekantiranje vina, prvi je da na taj način odstranite sedimente koji su se nakon određenog vremena nataložili u boci, a drugi razlog je da se buke vina otvori. Drugi razlog je veoma značajan kod dobrih mladih vina gde će usled povećane izloženosti vazduhu vina otkriti veću kompleksnost mirisa i ukusa.
Da bi ste u potpunosti uživali u dobrim mladim vinima (do 10 godina starosti) uzmite u obzir da ih treba otvoriti 8 do 12 sati pre konzumiranja, a dekanteri za vino će vam pomoći da ovaj proces znatno ubrzate, nakon čega će neka vina već posle pola sata iskazati svoj pun potencijal. Glavni element koji čuva vino je ugljen-dioksid koji postaje deo svakog vina nakon prve alkoholne fermentacije. Dekantiranjem se umanjuje količina ugljen-dioksida i vino ubrzano sazreva, dopuštajući bukeu da se brže razvija.
Na ukusu, dekantirana crvena vina izražavaju veću voćnost, a tanini postaju nežniji. Kada dekantirate mlada vina, sipajte vino što brže u sud kako bi ubrzali aeraciju, a kada dekantirate stara vina, potrebno je jako lagano sipati vino tako što grlić boce naslonite na grlo dekantera i sasvim polako sipate vino kako bi sedimenti ostali u boci. Među vinarima je dobro poznat Alsace dekanter.
Dostupnost u radnjama
+382 (68) 458 458
xl@tehnoplus.me
Radno vrijeme: ponedjeljak - subota, od 08:00 - 21:00h
Dodaj ocjenu
CKB banka
Visa Debit kartice
Broj rata
Iznos rate
3
6
12
Shop&Go
Broj rata
Iznos rate
3
6
12
15
18
24
NLB banka
Budžet Plus
Broj rata
Iznos rate
3
6
12
15
18
24
Libero
Broj rata
Iznos rate
3
6
12
15
18
24
Hipotekarna banka
Premium
Broj rata
Iznos rate
3
6
12
15
18
24
36
Fond PIO Crne Gore
Penzioneri do 73 godine
Broj rata
Iznos rate
3
6
12
Sindikalne organizacije
Na osnovu ugovora o kupovini na rate
Broj rata
Iznos rate
3
6
12
Kredit na licu mjesta
Za sve zaposlene i penzionere
Broj rata
Iznos rate
3
6
12
15
18
24
36
Addiko Instant krediti
Od sada i bez kamate
Broj rata
Iznos rate
3
6
12
18
24
36
48
Nema komentara