Dekanter Alsace 1200ml 5390/1200

Šifra: 999910
Ocjena 0 od 5 0 ocjena
Naziv: Alsace 1200ml 5390/1200
Postoje dva razloga za dekantiranje vina, prvi je da na taj način odstranite sedimente koji su se nakon određenog vremena nataložili u boci, a drugi razlog je da se buke vina otvori. Drugi razlog je veoma značajan kod dobrih mladih vina gde će usled povećane izloženosti vazduhu vina otkriti veću kompleksnost mirisa i ukusa.

Da bi ste u potpunosti uživali u dobrim mladim vinima (do 10 godina starosti) uzmite u obzir da ih treba otvoriti 8 do 12 sati pre konzumiranja, a dekanteri za vino će vam pomoći da ovaj proces znatno ubrzate, nakon čega će neka vina već posle pola sata iskazati svoj pun potencijal. Glavni element koji čuva vino je ugljen-dioksid koji postaje deo svakog vina nakon prve alkoholne fermentacije. Dekantiranjem se umanjuje količina ugljen-dioksida i vino ubrzano sazreva, dopuštajući bukeu da se brže razvija. 

Na ukusu, dekantirana crvena vina izražavaju veću voćnost, a tanini postaju nežniji. Kada dekantirate mlada vina, sipajte vino što brže u sud kako bi ubrzali aeraciju, a kada dekantirate stara vina, potrebno je jako lagano sipati vino tako što grlić boce naslonite na grlo dekantera i sasvim polako sipate vino kako bi sedimenti ostali u boci. Među vinarima je dobro poznat Alsace dekanter.

mpc:800
800

*Cijena sa uračunatim popustom i PDV-om,
za jednokratna plaćanja.
kartice
CKB Shopping24 x 032
Premium HB24 x 032
NLB24 x 033
Penzioneri/Sindikati
12 x 067
Adiko brzi krediti

Opis proizvoda

​Postoje dva razloga za dekantiranje vina, prvi je da na taj način odstranite sedimente koji su se nakon određenog vremena nataložili u boci, a drugi razlog je da se buke vina otvori. Drugi razlog je veoma značajan kod dobrih mladih vina gde će usled povećane izloženosti vazduhu vina otkriti veću kompleksnost mirisa i ukusa.

Da bi ste u potpunosti uživali u dobrim mladim vinima (do 10 godina starosti) uzmite u obzir da ih treba otvoriti 8 do 12 sati pre konzumiranja, a dekanteri za vino će vam pomoći da ovaj proces znatno ubrzate, nakon čega će neka vina već posle pola sata iskazati svoj pun potencijal. Glavni element koji čuva vino je ugljen-dioksid koji postaje deo svakog vina nakon prve alkoholne fermentacije. Dekantiranjem se umanjuje količina ugljen-dioksida i vino ubrzano sazreva, dopuštajući bukeu da se brže razvija. 

Na ukusu, dekantirana crvena vina izražavaju veću voćnost, a tanini postaju nežniji. Kada dekantirate mlada vina, sipajte vino što brže u sud kako bi ubrzali aeraciju, a kada dekantirate stara vina, potrebno je jako lagano sipati vino tako što grlić boce naslonite na grlo dekantera i sasvim polako sipate vino kako bi sedimenti ostali u boci. Među vinarima je dobro poznat Alsace dekanter.

Ovaj proizvod trenutno nema ocjenu

    Nema komentara

CKB banka

Visa Debit kartice

Broj rata

Iznos rate

2.27

3

1.13

6

0.67

12

Shop&Go

Broj rata

Iznos rate

2.27

3

1.13

6

0.60

12

0.48

15

0.40

18

0.32

24

NLB banka

Budžet Plus

Broj rata

Iznos rate

2.40

3

1.20

6

0.63

12

0.51

15

0.42

18

0.33

24

Libero

Broj rata

Iznos rate

2.40

3

1.20

6

0.63

12

0.51

15

0.42

18

0.33

24

Hipotekarna banka

Premium

Broj rata

Iznos rate

2.27

3

1.13

6

0.60

12

0.48

15

0.40

18

0.32

24

0.22

36

Fond PIO Crne Gore

Penzioneri do 73 godine

Broj rata

Iznos rate

2.27

3

1.13

6

0.67

12

Sindikalne organizacije

Na osnovu ugovora o kupovini na rate

Broj rata

Iznos rate

2.27

3

1.13

6

0.67

12

Kredit na licu mjesta

Za sve zaposlene i penzionere

Broj rata

Iznos rate

2.27

3

1.13

6

0.60

12

0.51

15

0.42

18

0.32

24

0.22

36

Addiko Instant krediti

Od sada i bez kamate

Broj rata

Iznos rate

2.40

3

1.20

6

0.60

12

0.41

18

0.31

24

0.21

36

0.17

48