Horor priča koja osvaja!

Horor priča koja osvaja!

Trijumfalna i dominantna godina za Resident Evil Village. 
U svojih je 25 godina postojanja, Resident Evil serijal prošao je kroz brojne tranzicije i promjene, a jedna od najvećih svakako se dogodila u Resident Evil 7 nastavku. Tada se igra prebacila u perspektivu prvog lica, 
i nije slijedila akcioni tempo svojih prethodnika pa je samim tim bila bliža izvornoj ideji preživljavanja u skučenim enterijerima. Naslednik te igre, Resident Evil Village, nastavlja priču iz sedmice u persepktivi iz prvog lica sa fokusom na akciju, posvećen isključivo klasičnom doživljaju.
 
Proživi horor preživljavanja kakav još nikada nisi u osmom velikom izdanju franšize priča Resident Evil – Resident Evil Village.
Nova priča smještena je nekoliko godina nakon zastrašujućih događaja u hvaljenoj igri Resident Evil 7 Biohazard, a započinje s Ethanom Wintersom i njegovom suprugom Mijom koji žive mirnim životom na novoj lokaciji, slobodni od noćnih mora iz prošlosti. Taman kako su započeli graditi novi zajednički život, snađe ih nova tragedija.
 
Intrigantan zaplet svoju misterioznost uspijeva zadržati sve do završnog dijela igre. Village nas tokom svoje priče upoznaje sa paletom bizarnih mutanata kao što su tri metra visoka vampirica i šarlatan sa šeširu koji manipuliše metalom. Svaki je lik interesantan svojom pojavom i karakterom. 
Osim samih likova u igri, svaka lokacija je takođe specifičan pokušaj plašenja. Recimo, u mračnim tamnicama dvorca isprva ne znate što vas čeka pa ste napeti od neizvjesnosti, dok u fabrici unaprijed vidite što vas čeka i strah vas je okrenuti leđa prijetnji koja bi vas mogla zaskočiti.
Boss bitke su odrađene tako da svaki protivnik ima neki svoj specifični napad ili karakteristiku, stvarajući epski ugođaj!
 
 
Još krajem oktobra prošle godine, Resident Evil Village je zaigralo više od 5 miliona igrača!
Takođe, na platformi Steam milioni igrača su svojim glasovima birali najbolje igre za prethodnu godinu i igrom godine proglašen je Resident Evil Village, 
a dodijeljene su i nagrade Golden Joystick Awards za 2021. godinu gdje ja ovaj naslov takođe odnio pobjedu. 
Osim te nagrade Capcom (RE Village razvojni studio) je dobio nagradu za studio godine, a glumica Maggie Robertson dobila je nagradu za svoj performans u ulozi gđe Dimitrescu. Uz to RE Village je dobio nagrade za najbolji zvuk kao i za najbolju igru na PlayStation konzoli.
 
Ovaj naslov je svakako preporuka za sve koji razmišljaju ša bi sledeće mogli da zaigraju na svojoj PS5 konzoli, posebno za ljubitelje žanra,
jer će vas držati u naizvjesnosti i napetosti do samog kraja i definitivno će ostaviti utisak.
 
Resident Evil Village za PS5 dostupan je u Bla-Bla i TehnoPlus prodavnicama,
za cijenu klikni na LINK
/novosti/horor-prica-koja-osvaja/