slika

UVIJEK IDEJU ISPRED

 

AEG marka je sinonim za njemački inženjering i projektovanje. Imperativ je preciznost u radu, a 130 godina AEG radi i funkcioniše diktirajući sopstveni nivo i ciljeve ostatku svijeta. Ono što je moto ove firme, koja se bavi proizvodnjom najrazličitijih uređaja, jeste spojiti lijepo i funkcionalno. Napredovanje sa inovacijama pruža najbolji osjećaj u usavršavanju Vašeg kuvanja i pranja odjeće.

''Mi vidimo vaše današnje potrebe - i predviđamo buduće - tako da možete postići rezultate koji ne samo da zadovoljavaju vaše standarde, nego ih nadmašuju. Mi smo AEG I zajedno s vama, uvijek smo jednu ideju ispred.''

Spajajući inteligentnu tehnologiju sa prilagodljivim dizajnom, slijede viziju i filozofiju dizajna Petera Behrensa iz AEG-a – savršenstvo oblika i funkcije!

''Sjutra počinje danas. Način naše prehrane mijenja se. Način kako se odijevamo mijenja se. Način naših života mijenja se. Znamo kako tehnologija može poboljšati svijet oko nas. Zato se mi trudimo da naši uređaji ne samo nadilaze vaše potrebe danas, nego i prihvatamo tehnologiju sjutrašnjice kako bismo zadovoljili vaše buduće zahtjeve.''

1907. vizionarski arhitekta Peter Behrens je imenovan za umjetničkog savjetnika za AEG. Zahvaljujući svom radu za AEG, Behrens se smatra osnivačem modernog industrijskog dizajna. Profesor Behrens je imao jednostavnu, ali snažnu filozofiju dizajna: ''Savršenstvo oblika i funkcije''. Neumorno je radio kako bi stvorio ne samo najfunkcionalnije proizvode AEG, nego i estetski najprivlačnije.

Unutar svakog uređaja pronaći ćete inteligentnu tehnologiju i odgovarajući dizajn, što Vam garantuje izvrsne performanse i rezultate svaki put. Otkrićete da jedan dodir ponovno definiše mogućnosti doma. AEG uređaji dizajnirani su za vas – dajući Vam mogućnost potpune kontrole i osiguravajući izvrsne performanse i rezultate. Svaki put.

''DIZAJN … JE STVARANJE OBLIKA KOJI PRATE KARAKTER OBJEKTA I POKAZUJU NOVE TEHNOLOGIJE ZA NAPREDAK'' - Peter Behrens

Njega odjeće ima veliki uticaj na njenu trajnost, ali i na okolinu. No, navike u održavanju se već dugo nisu mijenjale uprkos činjenici da moderna tehnologija, ako se ispravno koristi, može produžiti trajanje odjeće, ali i okoline. Kako bi to promijenili, AEG je pokrenuo Projekat Etiketa za održavanje i izbacio novu etiketu - „Ne prati previše“. Saradnjom sa velikim brojem novih dizajnera i proizvođača odjeće, koji dijele ovu strast za inovacijama u modnoj industriji. Ono što mnogi ne znaju je da oznake temperature predstavljaju maksimalnu temperaturu pranja, a ne preporučenu. Pranje na nižim temperaturama produžiće vijek trajanja odjeće, tako što će one nogo duže zadržati osjećaj tek kupljenih i svježih. Niža temperatura je takođe bolja za Vaš račun za struju – primjera radi pranjem na od 40 do 30 stepeni može uštedjeti do 60% električne energije. Ručno pranje, takođe može zamijeniti program za nježnu odjeću, zahvaljujući kojem ćete sačuvati Vaše ruke, potrošenu vodu, kao i tkanine.

''Način na koji radimo stvari u AEG-u pruža siguran, učinkovit i etičan temelj za naše ljude kako bi napravili razliku u svijetu.''