Uživajte u igranju. Bilo kada. Bilo gdje.

Japanski gejming div ne odustaje od svoje zamisli da masovno proizvodi eksperimentalni gejming hardver, iako je njihov uspjeh do sada oscilirao. Nintendo-va nova konzola posebna je po tome što je i kućna i prenosna konzola u jednom, a uz to pruža mogućnost 3 načina igranja:

* na TV-u sa klasičnim kontrolerom / TV mode
* na tabletu sa klasičnim kontrolerom / Tabletop mode
* na tabletu sa tablet tipkama (rastavljanjem kontrolera i spajanjem njegovih dijelova na tablet) / Handheld mode
 
Ukoliko želite steći bolji utisak na koji način sve ovo funkcioniše, to možete uraditi prateći sledeći link: Nintendo Switch Hardware Overview
 
Switch konzola odredila je svoje ciljno tržište, ne ograničavajući se, već ciljajući na sve uzraste i gotovo sve tipove igrača - od onih koji žele zabavu u pokretu do onih koji preferiraju zavaliti se ispred televizora, od ljudi koji su voljeli originalni Wiimote do onih kojima su klasični kontroleri ipak draži. Upravo joy-Con kontroleri su nešto što mijenja cijeli koncept gejminga na novoj Nintendo-voj konzoli. Ogroman trud uložen je u njihov dizajn, pa tvrde da ćete pored klasične vibracije, u određenim igrama osjetiti držite li jednu ili dvije kocke leda “u ruci/Joy-Conu”. Sami Joy Coni imaju posebne baterije koje, kako Nintendo navodi, traju oko 20 sati.
 
6.2-inčni ekran je iznenađujuće kvalitetan uprkos skromnoj 720p rezoluciji pa je sposoban prikazati izuzetno životopisne boje. Sama slika vidljiva je pod svim normalnim uglovima gledanja i ima radijus vidljivosti od oko 120 stepeni.

Što se tiče izdržljivosti baterije – u nekom prosječnom radu troši se kroz 4 sata, dok se pri zahtjevnijim igrama poput Zelde ta brojka svede na dva do tri sata. Ono što je super odrađeno je punjenje, za nešto manje od dva sata je baterija ponovno na 100% i prenosna akcija može ponovno krenuti.

Naravno, kao i sve ostale konzole, Switch će živjeti i umrijeti u zavisnosti od svojih igrica. Nova Zelda je remek djelo i u tom pogledu je Nintendo jako dobro prezentovao svoj posljednji komad gejming hardvera - igra koja oduševljava na svakom koraku, praveći vrlo hrabar pomak u odnosu na svoje prethodnike i u tom procesu uspijeva redefinirati kompletni (pod)žanr open-world akcionih avantura. Pogotovo oni koji su odrastali uz Zelda serijal, sigurni su da je The Legend of Zelda: Breath of the Wild je igra zbog koje se isplati kupiti konzolu. Međutim nije jedna igrica ono što će vas navesti na kupovinu, već je igračima pružen mnogo veći izbor. Nintendo Switch konzola već je poveliki hit među igračkom publikom, velikim dijelom zahvaljujući svojoj biblioteci igara, zbog koje je ne samo već nadmašila prodaju svog prethodnika Wii U, već i postala najbrže prodavana konzola ikada u SAD. Nintendo je uspio da izbaci dobar broj jako zanimljivih i osvježavajućih igara za konzolu, a Mario i Zelda igre za Switch su bile velika promjena u odnosu na svoje prethodnike.

Nintendo Switch je originalna i inovativna konzola koja će vas definitivno pridobiti raznovrsnošću ponuđenih igara, kao i načina upotrebe.