Tretirajte kožu lica na pravi način

Da li vodite računa o koži Vašeg lica onako kako je to zaista neophodno? Tokom toplih ljetnjih dana izuzetno je važno posvetiti se hidrataciji i pravilnom čišćenju kože. Suv vazduh, prljavština kao i putovanja (vremenske i temperaturne razlike) imaju negativan uticaj na Vašu kožu.

Pravilno čišćenje lica jedan je od temelja prave ljepote. Vlažne maramice, koliko god djelovale dobro, ipak ne mogu da se bore sa svom nečistoćom koja ostaje na licu, što od šminke, što od spoljnih uticaja. Micelarna voda je blaga prema koži i ostavlja baršunast osećaj na licu bez isušivanja. No, uprkos svemu tome kozmetička industrija je zaključila kako ni to nije dovoljno pa je razvila električne četke za čišćenje lica. Ova beauty revolucija u jednoj četki kombinuje okretanje, vibriranje, čišćenje pora i piling kože.

Odlazak kod kozmetičara sada je moguće zamijeniti tretmanom u udobnosti Vašeg kupatila. Aparati za čišćenje lica kod kuće su "prijatelji žena" koji štede vrijeme, što je u moderno i užurbano doba veliki plus! Koliko je čišćenje lica na ovakav način značajno govori činjenica da se tokom tretmana uz omekšavanje i pilingovanje kože, povećava i protok krvi i limfna cirkulacija koja hrani i vrši detoksikaciju kože Vašeg lica.

Električne četke za čišćenje lica pomažu uklanjanju ostataka proizvoda poput šminke sa Vašeg lica, kao i otklanjanju mrtvih ćelija kože, smanjuju vidljivost pora te pripremaju kožu za bolje djelovanje preparata za njegu. Velike su prednosti ovog malog aparata u odnosu na klasično umivanje jer se učinak značajno uvećava. Nakon tretmana ostaje čist, škriputav osjećaj na koži, koja je blistava i veoma glatka, a razlog za to je efekat masaže koji pružate koži svaki čišćenjem.

Važno je naglasiti da ovo nije četka za uklanjanje šminke, već da se ona odstranjuje tuferom ili maramicom, a četka se koristi kao dobra završnica čišćenja (jer nijedan tufer niti maramica ne mogu upotpunosti ukloniti sve) i za stvaranje savršene podloge za nanošenje proizvoda za njegu lica koji će se, zahvaljujući dobro očišćenim i otpušenim porama, dobro upiti u Vašu kožu.

Posebnu pažnju treba posvetiti i brizi oko četkice. Naime, nakon korištenja potrebno ju je oprati gelom za lice ili sapunom kao i osušiti na vazduhu. Potrebno ju je i zamijeniti na vrijeme iz higijenskih, ali i sigurnosnih razloga, jer se dlačice četkice vremenom oštećuju.

Elle by Beurer četka za lice novitet je u ponudi TehnoPlus-a. Inače, cijela beauty linija proizvoda dizajnirana je u sradnji sa jednim od najuticajnih modnih časopisa u svijetu – ELLE! Njen učinak je 4 puta jači u odnosu na ručno čišćenje, ima 2 brzine što omogućava nježno i dubinsko čišćenje kože lica, istovremeno podstičući elastičnost kože. Uz pravilno korišćenje ovakvog aparatića sigurno možete postići bolji izgled Vašeg lica. Njegova vodootpornost čini ga pogodnim za korišćenje u kadi ili pod tušem. Važna je njegova umjerena upotreba koja donosi dosta benefita pogotovo ako nosite više slojeva šminke, krema ili SPF zaštite. Takođe je idealna za povremeno dubinsko čišćenje pora, a dermatolozi preporučuju upotrebu ovakvog proizvoda za njegu lica par puta u toku nedelje.