PS4 obara rekorde

Kada je prije nešto manje od dvije godine God Of War prvi put ugledao svijetlo dana, fanovi su sa ogromnim nestrpljenjem očekivali trenutak njegovog zvaničnog objavljivanja - 20. april 2018. God of War, koji je izašao svega 10 dana prije kraja mjeseca, u samo tri dana postao je najbrže prodavana PlayStation 4 ekskluziva ikada, sa više od 3,1 milion isporučenih primjeraka širom svijeta.

„Last of Us“ je igra koja je obilježila jednu eru igranja na PS3 konzolama i ovo je po mnogima najbolja igrica te konzole. Međutim, od kada se PS4 pojavio na tržištu, fanovi su željno iščekivali naslov koji će im omogućiti ekskluzivnu igircu koju će samo oni moći da igraju i koja će svim Xbox i PC gejmerima natjerati suze na oči. I stigao je, God Of War - priča nevjerovanto intersantna, likovi duboki i kompleksni, a igrivost i borbe nešto što do sada niste vidjeli. Grafika je toliko impresivna da ćete se u nekim trenucima osjećati kao da gledate visokobudžetni holivudski film, a ne da ste u sred PS4 igrice.

"Sve je različito, pokušaj da se ne opterećuješ s time." – jedna je od prvih stvari koju na početku igre Kratos govori svom sinu Atreusu. Nakon svoje osvete nad bogovima Olimpa Kratos sada živi u području nordijskih božanstava i čudovišta i želi ostaviti iza sebe staž od šest prethodnih avanutura i okrenuti novo poglavlje. Novi God of War je priča o sukobu mitologija, ali njegova prava vrijednost proizlazi u interpretaciji odgovornosti koja tom sukobu prethodi.

Odnos između oca i sina možda je i najjači element čitavog iskustva, a sve što se može reći je da on ni u jednom trenutku ne djeluje jeftino, kao što je to slučaj u mnogim drugim video igrama koje su sa ovim eksperimentisale. God of War ujedinjuje sve znakove ikonske serije – brutalne i epske borbe u nezamislivim razmjerama i spaja ih snažnom i uzbudljivom pričom koja ponovno uspostavlja svijet Kratosa.

Takođe, treba istaknuti kako je Sony-jeva konzola oborila dva aprilska rekorda: jedan od njih odnosi se na količinu isporučenih primjeraka koje je do tada držao Nintendo Wii za 2009. godinu, a drugi na iznos ukupnog prihoda koji je od 2008. isto tako držao Nintendo Wii. Ukupan broj prodatih primjeraka PlayStation4 konzola dostigao je 82.2 miliona.

Pogledajte početnu scenu ove nevjerovatne avanture koja je oborila sve rekorde prodaje, praćenu komentarima reditelja - Cory Barlog vodi Vas kroz neke od ključnih scena igre God Of War, a ovo je samo jedna od njih: