Odaberite lijepo i korisno

 

Obradujte Vaše omiljene dame lijepim i korisnim stvarima. Pogledajte artikle na akciji u TehnoPlus i Bla-Bla prodavnicama na linku1 i linku2

Majke, sestre, žene, djevojke, vjerenice ... šta bi radili bez njih? Iskreno, niko ne bi mogao reći da mnogo ne dugujemo ženama u našim životima, od majki koje su nam kuvale pileće supe kada smo bili bolesni kao djeca, sestre koje su nam pomogle da odlučimo šta da obučemo za prvi sastanak, do žena koje uspijevaju da se posvete i karijeri i porodici, a da nikad ne popuste. Dan žena upotpunosti slavi ove nevjerovatne ljude i pokazuje koliko ih volimo, poštujemo i cijenimo. Ovaj praznik je možda posebno važan u djelovima svijeta gdje se žene i dalje svakodnevno suočavaju sa šokantnom nejednakošću i imaju za cilj podizanje svijesti o izazovima i borbama sa kojima se one suočavaju. Dan žena slavi žensku istoriju, naglašavajući ključne događaje, prekretnice i dostignuća i ima za cilj dalje promovisanje i podizanje svijesti o ženskim pravima i postizanje statusa jednakih mogućnosti u svim sferama života.

Prema važnim ženama u našem životu, svaki dan treba da se ponašamo kao da je njihov praznik. Ipak na ovaj dan bi trebalo učiniti da se osjete posebno i da budu iznenađene poklonom koji su možda dugo priželjkivale. Iako mnoge žene tvrde da im ovaj praznik ništa ne znači, svaka žena očekuje da je se tog dana sjetite, a trud i vrijeme koji ste uložili u odabir poklona vrijedniji su od samog poklona.