BLA BLA multimedia shop
Kupovina na 3 i 6 rata
068 038 038

Procurele prve fotografije Samsung Galaxy-a S8!

Na internet su procurile fotografije koje prikazuju Samsungov telefon Galaxy S8. Izvor fotografija je ponovo Kina, odnosno jedan od proizvođača dodatne opreme.
Zahvaljujući fotografijama sada možemo i vidjeti što je od dosadašnjih glasina bilo tačno, a što ne. Za početak, nema fizičkog Home dugmeta, Galaxy S8 će s prednje strane imati samo softverske tipke. Razlog tome je veliki (sa obje strane) zakrivljeni ekran koji će zavisno od modela imati dijagonalu od 5,7“ (Galaxy S8) i 6,2“ (Galaxy S8+).
Na gornjoj strani uređaja uz zvučnik i kameru nalazi se i hrpa senzora od kojih će jedan biti u mogućnosti skenirati rožnjaču oka. Ljubitelji muzike u pokretu mogu odahnuti –Samsung još uvijek nije odbacio 3,5-milimetarski audio priključak. 
Samsung je u teškoj poziciji, a obzirom na to da je danas posljednji dan Svjetskog mobilnog kongresa (MWC), vrijeme otkrivanja nije slučajno. Iako su mnogi, na konferenciji u Barseloni, očekivali Galaxy S8, Samsung je predstavio dva tableta. Predstavljanje naredne perjanice najavljeno je za poseban događaj koji će biti održan 29. marta.

Ovim curenjem informacija Samsung se vraća na vrh, bacajući u drugi plan Nokiju, BlackBerry i LG koji su novim uređajima napravili senzaciju. Podsjećamo, Galaxy S8 naći će se u dvije verzije. Obje će biti opremljene procesorom Snapdragon 835 ili Exynos 8895 (u zavisnosti od regiona), kamerom od 12MP i blendom od f/1.7, 4GB ili čak 6 GB RAM-a.

Ove godine Samsung se odlučio zamijeniti microUSB port s modernijim USB-C portom. Na Internet su procurile i grafike na kojima se može vidjeti kakvog su dizajna ikone na softverskim tipkama i DeX Dock koji će Galaxy S8 pretvarati u desktop kompjuter. .

Kao i uvijek do sada - dok Samsung zvanično ne predstavi Galaxy S8 sve navedeno se smatra isključivo glasinama.