BLA BLA multimedia shop
Kupovina na 3 i 6 rata
068 038 038

FACEZAM - nova aplikacija za prepoznavanje lica!

Facezam je nova aplikacija, koja služi prepoznavanju lica, a njeno puštanje je predviđeno za tekući mjesec.Facebook se protivi lansiranju ove aplikacije jer tvrde da je zaštita privatnosti ugrožena. Britanski preduzetnik Džek Kenjon tvrdi da je ovoj aplikaciji dovoljno 10ak sekundi da prepozna fotografisano lice sa slike. Garantuje se tačnost od 70 odsto, jer može skenira milijarde fotografija u sekundi i ukoliko se osoba nalazi na nekoj od društvenih mreža - povezuje Vas sa njenim profilom.

 

Tačnost se spušta na 55 odsto, ukoliko osoba koju se pokušava da identifikuje u trenutku fotografisanja nosi naočare, kosu preko lica ili šešir na glavi i ako lice nije poželjno pozicionirano na fotografiji, već ga ona prikazuje iz nekog ugla. Kenjon kaže da ne postoji način da se Facebook korisnici zaštite od ove aplikacije. Kako je izjavio, vjeruje da će ova aplikacija uticati na smanjenje kriminala.Facebook, pak, tvrdi da ova aplikacija krši njihovu politiku o privatnosti i da će možda dovesti u pitanje njen izlazak.

“Ova aktivnost krši naše uslove. Uspostavili smo kontakt s osobama koje je razvijaju, kako bi bili sigurni da ih njihova aplikacija poštuje”, poručeno je iz Facebooka.

Šta Vi mislite o ovoj aplikaciji ?